Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    2023 YILI KONKORDATO KOMİSERLİĞİ BAŞVURU SONUÇLARINA İLİŞKİN DUYURU

    T.C. 
    GAZİANTEP
    BİLİRKİŞİLİK BÖLGE KURULU

     

    2023 YILI KONKORDATO KOMİSERİ BAŞVURU SONUÇLARINA İLİŞKİN DUYURU

    1. 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 290 ıncı maddesinde konkordato komiserlerinin listelerinin oluşturulması için Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığının 12.10.2023 tarihinde internet sitesinde yayımladığı Konkordato Komiserliği Başvuru Usul Ve Esaslarına İlişkin Duyuru ile belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda 30 Ekim - 13 Kasım 2023 tarihleri arasında e-devlet sistemi üzerinden konkordato komiserliği yapmak isteyenlerin başvuruları alınmıştır.
    2. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığının 01.12.2023 tarihinde internet sitesinde yayımladığı duyuru ile;  Daire Başkanlığına ve bilirkişilik bölge kurullarına gelen yoğun taleplerin değerlendirilmesi sonucunda konkordato komiserliği listelerinde kayıtlı olup eğitimlerinin bittiği 13 Kasım 2023 tarihine kadar yenileme eğitimi alanlardan çeşitli nedenlerle başvuru yapamayanlar ile başvuru yaptığı halde eksik evrakı bulunan kişiler için başvuru ve yenileme talep ekranlarının 4-5 Aralık 2023 tarihleri arasında tekrar açılması uygun görüldüğü ilan edilmiştir.
    3. Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmeliğindeki düzenlemeler dikkate alınarak konkordato komiserinde bulunması gereken şartlar belirtilip, başvuru usulü ve başvuruya eklenecek belgeler de ilan edilmiştir. Ayrıca başvurunun nasıl yapılacağını gösterir başvuru klavuzu ile imzalanıp başvuruya eklenmesi gereken beyanname de duyuru ekinde ilan edilmiştir.
    4. 30 Ekim - 13 Kasım 2023 ve 4 - 5 Aralık 2023 tarihleri arasında e-devlet sistemi üzerinden konkordato komiserliği yapmak isteyen başvurucular başvuru takviminde konkordato komiseri olmak için başvuruda bulunmuşlardır.
    5. Kurulumuza yapılan başvurular öncelikle başvuru klavuzunda gösterilen biçimde usulüne uygun bir başvuru bulunup bulunmadığına bakılarak değerlendirmeye alınmıştır. Usulüne uygun başvuru için öncelikle doldurulan başvuru formunun elektronik imza veya mobil imza ile imzalanmış olması ilk şart olarak incelenmiştir. Usulüne uygun bir başvuru formu doldurulduktan sonra duyuruda ilan edilen belgelerin ibraz edilip edilmediğine bakılmıştır. Bu kapsamda Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmeliğinin 4. Maddesinde komiserde aranacak nitelikler bakımından ayrı ayrı incelemeler yapılıp başvurular değerlendirilmiştir.
    6. 30/01/2019 tarihli ve 30671 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konkordato Komiserliği ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesine göre Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 30 Ocak 2019 tarihinden önce alınan komiserlik eğitimleri, listeye kayıt için yapılacak başvurularda dikkate alınmamıştır.
    7. Yaptıkları başvuruları usul ve esas bakımından uygun görülerek KABUL edilen kişiler Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmeliğinin 18/3 maddesi uyarınca üç yıllığına listeye kayıt edilmişlerdir.
    8. Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda da belirtildiği üzere başvurunun kabul veya reddine ilişkin karar bilirkişilik bölge kurulumuzun internet sitesinde yayımlanmak suretiyle duyurulmuş olup bu ilan tebliğ yerine geçecektir.
    9. Başvuru sorgulaması TC kimlik numarası, doğum tarihi ve doğrulama kodu girilerek yapılacaktır.
    10. Başvuru sonuçlarına karşı 6754 S.K.'un 15/1 maddesi uyarınca ilan tarihinden itibaren otuz gün içinde Kurulumuza yazılı olarak itirazda bulunulabilecektir. Bu kapsamda UYAP Bilişim Sistemi Vatandaş Portalda Bilirkişilik Bölge Kuruluna Evrak Gönderme sekmesinden Bölge Kurulu olarak Gaziantep Bilirkişilik Bölge Kurulu, evrak türü olarak Konkordato Komiserliği Başvuru Sonucuna İtiraz seçilip elektronik imzalı itiraz dilekçesi eklenerek itiraz edilebilecektir. İtiraz dilekçesini ibraz etmek için Bölge Kurulumuza bizzat gelinmesine gerek yoktur. 05.01.2024
    TC Kimlik No
    Doğum Tarihi
    Güvenlik Kodu

    Sonuç

    Adres

    Zeytinli Mah. 79002 Nolu Cad. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Kat:4 Şehitkamil /GAZİANTEP

    Telefon

    0342 290 30 00 - 6806 / 6809

    E-Posta

    gaziantepbbkisaretadalet.gov.tr

    Adalet Bakanlığı Logosu